Groupama Garancia Olimpia 2014

Groupama Garancia Olimpia 2014


Idén második alkalommal szerveztük meg a Groupama Garancia Olimpiát a Tatai Edzőtáborban. A cég dolgozóit másfél napon keresztül mozgattuk, fociztattuk-teniszeztettük-sorversenyeztettük. A koncepció a következő volt: lovagi tornát rendeztünk, ahol a klasszikus sportok mellett íjászkodásra, sólyommal vadászásra, ökölvívásra is volt lehetőség.

Úgy döntöttünk, 2014-ben lovagiasra vesszük a figurát: az ország minden tájáról érkező dolgozókat égtájak szerint osztottuk csoportokba, és mindenki megkapta a saját címeres zászlóját is. A nemes urak és hölgyek aztán egy rövid lovagi eskü után vehették fel a sportszerű küzdelmet egymással. Intenzíven kezdtük a programot, a pihent és friss lovagokat teniszezés, futás, íjászat, kispályás foci versenyszámokból is vizsgáztattuk. Persze ezt egy könnyed közös bemelegítéssel vezettük fel, hogy a már nagyon tapasztalt lovagok se húzzák meg egyik ízületüket sem.

Az első nap lelki és testi kihívásait aztán egy igazi középkori vacsorával és mulatozással ünnepeltük, volt szőlő, sült malac almával a szájában, zene, bor fahordóból, és némi diszkrét tánc is. Derék módon állták a sarat, a próbák sorát a résztvevők, úgyhogy ez igazán kijárt nekik.

Mivel a torna nagy méreteket öltött (550 bátor résztvevő volt jelen),a lelkesítés és az ünnepi hangulat fokozása céljából egy olimpiai lángot is csempésztünk a megnyitóba, ami a programon mindvégig, másfél nap alatt folyamatosan ott lobogott a háttérben. Mivel azonban ez még csak optikailag adta meg az olimpiai ízt, felkértük Szántó Dávidot és Léderer Ákost is, hogy konferáljanak és moderálják az eseményeket. Így állt össze teljesen a sportos-lovagias kép.

A második napon aztán az igazgatósági tagok egy lovagi sorverseny keretében mérték össze tudásukat. A szombati versenyszámok is természetesen a lovagi tematikához illeszkedtek, volt szőlőevés, zsákkal vízibombázás, egymás cipelése egyensúlyozással egybekötve. Volt sok lelkesítés, izgalom, feszült figyelem és a végén persze örömködés.

Így a végére nem is maradt más, mint az eredményhirdetés és a teljesítmények itt, valamint a hétköznapokban eddig nyújtott, „hagyományosabb” formáinak elismerése is, persze utóbbiakat inkább csak jelképesen kell elképzelni. Összesen 14 versenyszámban avattunk bajnokot, 12 serleget és 189 db érmet osztottunk ki, és a legjobb igazgatóságnak járó vándorkupa is megtalálta új gazdáját.

Szép volt Groupama, reméljük jövőre is találkozunk!

 

+ There are no comments

Add yours