Kékszalag-avató

Kékszalag-avató


Akkor itt az ideje, hogy egy büszke pillanatot is megosszunk veletek mindenféle kertelés nélkül: idén először végre a Brightly vitorlája is ott lobogott a Kékszalagon, és végül szuper helyen ért célba!

A megmérettetésen egyébként már maga a célba érés is nagy teljesítménynek számított: ugyanis a hírhedt 2011-es verseny óta idén először ismét kemény viharral kellett számolniuk az indulóknak. A 155 kilométeres távnak eredetileg 522-en vágtak neki, de hatvanan feladni kényszerültek a küzdelmet. Ez persze még elenyésző adat a 3 évvel ezelőtti vihar okozta károkhoz képest, hiszen akkor 300 embert kellett kimenteni a vízből. Sétagalopp azért most sem volt a Kékszalag, hiszen kellemetlenül nagy eső, széllökések és szokatlanul hűvös idő állta a vitorlások útját. Többeknél árboctörés vetett véget a dicsőséges siklásnak. A felkészületlenebb hajósok is nehezítették a többiek dolgát: többen például kivilágítatlanul vagy egyéb szabályszegő viselkedéssel idéztek elő ütközéseket: azért elég ijesztő lehet egy láthatatlan hajónak csapódni a sötétben, miközben esik a hideg eső és tépáz a hasonlóan kellemetlen szél. A szakemberek szerint is veszélyes, hogy sokan – az ő szavaikkal élve – fiesztának tartják a 48 órát felölelő Balaton-kerülést. Szóval azért a körülmények közel sem voltak ideálisnak nevezhetőek: viszont az erős szél az okos bátraknak kedvezhetett is.

Na jó, nem húzzuk már tovább a dobpergést: a Brightly színeiben cirkáló Pannónia vitorlás hajó, fedélzetén Jordán Balázs kormányossal és a Kücsön Gyula, Jakab Zsolt, Bujdosó Zsigmond, Őri Endre, Bujdosó Ferenc, Törő Zoltán, Zakor Zsolt, Kenesei József alkotta legénységgel végül a huszonkettedik helyen ért célba! 11 óra, 46 perc és 54 másodperc alatt sikerült teljesíteni a távot, saját hajóosztályon belül ötödikként: erre azért elég büszkék vagyunk! Köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult ehhez az eredményhez! Mi nagyon jól éreztük magunkat és újult erővel készülünk a szezon folytatására: augusztus első hétvégéjén ugyanis indulunk az Országos Nagyhajós Bajnokságon. Drukkoljatok!

+ There are no comments

Add yours