A mosómedve és a kakas emlékei

A mosómedve és a kakas emlékei


A Brightly nem mindig létezett. Előre néz, de őriz emlékeket abból a múltból, amely a létezéséhez vezető út emlékkönyve.

Akkor is voltak ügynökségek és közöttük olyanok is, amelyek mércét jelentettek környezetükben. Azóta sok minden változott és egy friss hír szerint a McCann, a Lowe GGK és az FCB egy vezetés alatt egy helyre költözik. Összeolvadnak.

Ezzel talán végleg eltűnik a 90-es évek magyar rekláméletének egyik legizgalmasabb szereplője, az akkor még GGK Budapest és a hozzá tartozó csoport. Amit akkor létrehozott, önmagáért beszél, a Matávtól a Providenciáig, a Soproni Ászoktól a Zwack Unicumig sokan köszönhették neki sikeres márkaképüket. Egy olyan alkotó légkört ápolt és tartott fent, ami a reklámkészítés élményét volt képes folyamatosan közvetíteni a csapat minden tagjának. Az ottani műhelyben egy egész generáció találta meg később is sikeres szakmai egyéniségét, ügynökségek sora nőtt ki az ott megfordult alkotók tehetségéből. S nem utolsósorban fénykorát jelentette a magyar reklámalkotók legeredetibbjének, Nemes Julinak, aki sokunk tanítómestere is egyben.

A mosómedve, a kakas és a többiek a Brightlyban, akiket közvetlenül, vagy közvetve megérintett ez a szellemiség, emlékeznek minderre. Ennek is köszönhetik az élményt, hogy megszerették és hivatásuknak választották a reklámkészítést. Nekik a GGK már mindig GGK marad.

+ There are no comments

Add yours