Vízen is hasít a Brightly

Vízen is hasít a Brightly


Nem véletlenül mondjuk mi itt a Brightly-ban, hogy több mindenben utazunk, és hogy többféle vizet is szelnek a hajóink. Mi több: ebben az esetben ez korántsem költői hasonlat.

A múlt héten a Brightly vitorláscsapata az Adrián járt, és ha már ott volt, meg is nyert egy rangos és sikeres regattát. Hogy miről van szó?

A Sail-ing Business Cup a legrégebben folyamatosan megrendezésre kerülő magyar charterhajós verseny az Adrián. Molnár Csaba (Sail-ing Kft.) és csapata 14. éve hívja sikerrel a Kornáti-szigetvilágba vitorlázni és versenyezni a magyar vitorlázókat. A hagyományosan egységes flottákkal egyetlen hajóosztályban lebonyolított regatta ugyan mindig vonzotta a résztvevőket – a megrendezett 14 alkalom részvételi összesítése szerint évente átlag 12,7 hajós versenyről van szó -, ám idén rekordot ért el a nevező egységek száma. 19 csapat jelentkezett a Bavaria 40 S típusú hajókkal Biogradból induló és oda visszaérkező egyhetes rendezvényre.

Jordán Balázs vezette csapatunk egyfelől a 14. Sail-ing Business Cup harmadik futamát jelentő Csillagtúrán végzett elsőként – stílszerűen, hiszen a verseny a korábbi rendszeres résztvevő és mindenki által szeretve tisztelt Apukára (Balázs édesapjára) emlékezve a Jordán Gábor Emléktorna nevet viselte -, másrészt mi nyertük az összetett versenyt is.

+ There are no comments

Add yours